Mořský sleď, tradiční to surovina lahůdkáře
07.03.2017 | Zpět na výpis novinek
Lahůdky musí být lahodné .... Abychom naplnili naši filozofii u rybích výrobků, používáme pro naše rybí lahůdky mořské sledě zpracované dvěma způsoby:
1. Marinované filety v kyselém nálevu: ryba, voda, ocet, sůl a koření....nic víc....tedy žádné chemické konzervanty. Toto je výchozí surovina pro náš tradiční rybí salát, který obsahuje až 50% rybí suroviny.. Marinovaná ryba je s kůží, přirozeně měkká a netíží v žaludku. Barva filetu je přirozená, protože není ničím bělená.
2. Tradiční slanečci v oleji. Loupané sleďové filety, kde úprava spočívá pouze v dostatečném zasolení ryb po určitou dobu a za správné teploty. Je to jako když rybáři na moři zasypali ryby v sudech solí a vezli je několik dní do přístavu. Maso je měkké, velmi slané a chutná velmi intenzivně. Tuto surovinu používáme pro naše matesy s cibulí. Snad není třeba dodávat, že naše matesy vyrábíme zásadně bez přidaného glutamanu sodného.
Pro případný negativní zdravotní účinek vysokého podílu soli (téměř 6%), doporučujeme tuto lahůdkou pouze příležitostně a kombinovat ji s potravinami které nejsou slané a dokáží slanost přirozeně tlumit (čerstvé okurky, jablka, cibule..)
Zastavte se, a přejeme dobrou chuť!